RECEPT TONIJN CLUBSANDWICH

Recept voor een variant op de welbekende club sandwich, nu met verse tonijnsalade en citroen peper aioli.

Sandwich gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1/2 kopje citroen peper aioli
  • Tonijnsalade
  • 1 kleine ui, grof gesneden
  • 1 wortel, grof gesneden
  • 1 bleekselderij stengel, grof gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 3 hele zwarte peper korrels
  • 500 gram verse top kwaliteit tonijn
  • 2 el gehakte rode paprika
  • 2 el gehakte gele paprika
  • 1/4 kopje gehakte rode ui
  • 1 el basilicum, fijngesneden
  • 1 tl mint, gehakt
  • 1 tl venkelzaad, geroosterd
  • zout en grof gemalen peper naar smaak
  • citroensap naar smaak
  • 12 dikke plakken boerenbrood of zuurdesem
  • 2 kopjes rucola, schoongemaakt
  • 8 dikke plakjes bacon, krokant gebakken

Bereiding

Breng wat water aan de kook met ui, wortel, bleekselderij, laurier en peper korrels. Zet laag en laat 15 minuten staan. Voeg dan de tonijn toe en blancheer ca 10 minuten tot gaar.

Haal de tonijn er uit en maak er vlokken van, doe dit terwijl het nog warm is met een vork ofzo. Zet apart.

Meng tonijn, paprika, rode ui, kruiden, venkel, zout en 1/2 kopje citroen aioli. Proeven en eventueel op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

Smeer eerst wat citroen peper aioli op het brood en daarna de tonijnsalade, dan wat rucola en bacon, nog een plak brood erop en herhaal van de onderkant. Afsluiten met derde plak brood en een grote prikker er doorheen voor het serveren.

Recept 8 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!