RECEPT VISTACOS MET CHIPOTLE LIMOENSAUS
Top tacos, het lijkt misschien veel werk maar het valt best mee. Vervang de chipotle eventueel door wat gerookt paprikapoeder.
Sandwich gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.
Ingredienten
- Marinade
- 0,5 dl olijfolie
- 2 el azijn (witte)
- 2 el limoensap
- 2 tl limoenzest
- 1 1/2 tl honing
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl chilipoeder
- zout en peper naar smaak
- 1 tl tabasco
- 500 gram tilapia filet, in blokjes
- Saus
- 1 bakje sour cream
- 1/2 kopje adobosaus
- 2 el limoensap
- 2 tl limoenzest
- 1/4 tl komijnpoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- zout en peper naar smaak
- 12 zachte tacos
- 3 rijpe tomaten, in blokjes
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- 1/2 kool, fijngesneden
- 2 limoenen in partjes
Bereiding
Maak de saus door alles daarvoor te mengen en laat een paar uur staan in de koelkast.
Haal de vis uit de marinade en dep droog.
Bak de vis in een hete grilpan tot gaar.
Verwarm de tacos in een stoompan of magnetron.
Serveren door wat van de vulling op de taco te leggen, daarop wat vis en dan wat van de saus. Let op niet te veel anders krijg je de taco niet meer dicht.
Assemble tacos by placing fish pieces in the center of tortillas with desired amounts of tomatoes, cilantro, and cabbage; drizzle with dressing. To serve, roll up tortillas around fillings, and garnish with lime wedges.