RECEPT BRAADWORST MET ZUURKOOL EN APPEL
Serveer bij dit gerecht stevig volkorenbrood of roggebrood.
Vlees gerecht uit Duitsland voor 4 personen
Ingredienten
- 2 el olie
- 4 braadworsten
- 750 gram zuurkool, uitgeknepen
- 2 tl karwijzaad
- 2 tl venkelzaad
- 2 el bloem
- zout en zwarte peper
- 1 grote ui, in dunne halve maantjes gesneden
- 2 zure appels, geschild en in dunne plakjes
- 3 laurierblaadjes
- 150 ml runderbouillon
- 3 el droge vermouth (of witte wijn)
- 2 el ketchup
- 2 el boter
Bereiding
Plet het karwij- en venkelzaad in een vijzel en meng dit met de zwarte peper en de bloem.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spreid de zuurkool uit over de bodem van een rechthoekige ovenschaal van ca. 25 cm. Strooi er eenderde van het kruiden-bloemmengsel overheen en leg daar overheen de stukjes ui. Strooi er wat zout over.
Strooi hier weer eenderde van het kruiden-bloemmengsel over en leg daar overheen de helft van de plakjes appel. Strooi hierover het resterende kruiden-bloemmengsel en nog wat zout.
Leg de braadworsten, de resterende plakjes appel en de laurierblaadjes over het geheel. Roer in een kommetje de bouillon, vermouth en ketchup door elkaar en giet dit eroverheen. Dek de schaal af met zilverfolie.
Laat de schotel 45 minuten bakken in de oven en verwijder dan de folie. Verdeel de boter in kleine klontjes over het gerecht en laat de schotel nog 25 minuten onafgedekt bakken tot de worsten en plakjes appel bruin beginnen te kleuren.