RECEPT TAJINE MET GEHAKTBALLEN

Vlees gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • Voor de gehaktballen:
  • 500 gram runder- of lamsgehakt
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 1/2 tl gemberpoeder
  • zout en (witte) peper naar smaak
  • 2 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el gehakte peterselie
  • Voor de saus:
  • 3 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • zout en witte peper naar smaak
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje saffraan (optioneel)
  • 150 ml water
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 el gehakte peterselie

Bereiding

Vermeng de ingrediënten voor de gehaktballen en draai er balletjes van met een doorsnede van 3 cm.

Verhit de olie in een braadpan of tajine en fruit daarin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de rest van de sausingrediënten toe (behalve de doperwten) en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan 15 minuten op laag vuur sudderen.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog 15 minuten sudderen. Doe de doperwten erbij en warm deze 5 minuten mee.

Serveren met saffraanrijst met rozijnen en amandelen.

Recept 68 keer bezocht en 132 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie
Echt heel lekker, 'k heb dit vandaag klaargemaakt voor mijn gezin, en iedereen -kinderen inclusief- was er wild van!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Wat was dit lekkker.. Echt wat een smaaksensatie zefs nu nog een uur na het eten :) toppie!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Vreselijk goed door de strot te boren!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heb dit gemaakt met lamsgehakt en met Marokkaans brood erbij ipv de rijst. Echt lekker, zeker de kruiden. Aanrader!