RECEPT LAMSTAJINE MET OLIJVEN EN CHAMPIGNONS

Een stoofgerecht met uitgesproken smaken. Vervang het lamsvlees eventueel door kalfsvlees voor een andere smaaksensatie.

Vlees gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 5 el olijfolie
  • 500 gram ontbeende lamsbout, in blokjes
  • 2 grote uien, 1 geraspt en 1 in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl komijn
  • snufje kaneel
  • zout en peper
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 400 ml water of bouillon
  • 3 tomaten, ontveld en gehakt
  • 1 bakje champignons, de grotere gehalveerd
  • 20-25 groene olijven zonder pit
  • sap van halve citroen

Bereiding

Roer een marinade van de olijfolie, de geraspte ui en alle kruiden en marineer hierin het vlees minimaal 4 uur maar liefst nog langer.

Verhit een braadpan of tajine en doe daarin het vlees met de marinade. Bak het vlees in 5-6 minuten bruin met het deksel schuin op de pan, af en toe roerend. Voeg dan het water of de bouillon en de tomaten toe en laat afgedekt op zeer laag vuur 1 uur stoven of tot het vlees gaar is.

Doe de champignons, olijven en uiringen erbij en laat nog 20 minuten stoven. Er moet nu een dikke saus ontstaan zijn. Roer het citroensap erdoor en serveer met rijst of couscous.

Recept 16 keer bezocht en 74 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijke tajine! Onze eerste kennismaking hiermee en viel zeker niet tegen. En doodsimpel verder.