RECEPT SAFFRAANRIJST MET ROZIJNEN EN AMANDELEN

De amandelen in dit recept kunnen eventueel worden vervangen door pijnboompitten of pistachenoten

Rijst gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram basmatirijst
  • plukje saffraandraadjes
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram ongezoete geblancheerde amandelen, gehakt
  • 1 el olie
  • 2 el boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiding

Kook de rijst met de saffraan en de rozijnen gaar in water met zout. Giet af en roer een keer door.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en rooster daarin de amandelen ca. 1 minuut. Pas op dat ze niet verbranden. Doe ze met de aanhangende olie bij de rijst en voeg ook de boter, peterselie en zout en peper naar smaak toe. Roer goed door en laat 10 minuten staan met het deksel op de pan.
Lekker bij veel Turkse en Marokkaanse gerechten.

Recept 23 keer bezocht en 29 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!