RECEPT PITTIGE RODE RIJST

Rijst gerecht uit Spanje

Ingredienten

  • 2 kopjes arborio rijst
  • 1/4 tl zout, of naar smaak
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl rode pepervlokken, of naar smaak
  • 400 gram blik gehakte tomaten, uitgelekt
  • 3 teentje knoflook, fijgehakt
  • 4 el platte peterselie, gehakt
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas, of naar smaak

Bereiding

In een medium pan de olijfolie,knoflook, pepervlokken combineren en zachtjes bakken, ca. 2-3 minuten. Roer de tomaten, rijst en zout erdoor. Ca. 30 minuten laten pruttelen, af en toe wat water/bouillon toevoegen (zodat het niet droog kookt) tot de rijst goed is.

Recept 42 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als deze spaanse rode rijst dezelfde is als de rode rijst uit de Camargue uit Frankrijk (wordt Griotto genoemd) dan is de kooktijd inderdaad lang: 45-60 minuten.
Gezien het blijven toevoegen van vocht lijkt het me haast de zelfde rijst.
Goede smaak!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel leuk bijgerecht, een soort Spaanse risotto. De kooktijd lijkt me wel wat lang.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lijkt me leuk om het een keertje uit te proberen, omdat het lekker heet is. Maar moet er geen water bij de rijstt als het 30 minuten moet pruttelen?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik wil het graag gaan uitproberen, lijkt me heel lekker maar moet er geen water bij de rijst als die 30 minuten moet pruttelen????
Groetjes Annemarie