RECEPT RIJST MET CITROEN EN PINDAS

Een heerlijk bijgerecht bij een Indiase maaltijd

Rijst gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • gekookte rijst voor 4 personen
  • 6 el arachide- of slaolie
  • 1 tl zwart mosterdzaad (toko)
  • 1/2 tl kurkuma
  • handjevol zoute pinda's
  • 2 à 3 curryblaadjes (toko)
  • 3 à 4 groene chilipepers, in ringetjes
  • zout naar smaak
  • sap van 1 grote citroen

Bereiding

Verhit de olie in een pan en voeg het mosterdzaad toe. Als de zaadjes beginnen te springen, doe dan de kurkuma en pinda's erbij en roerbak tot de pinda's een donkere kleur krijgen. Voeg nu de curryblaadjes, chilipepers en zout toe en bak ze 2 minuten mee. Roer van het vuur af het citroensap erdoor en meng het geheel door de warme rijst.

Lekker bij bv. Indiase curry.

Tip: vervang de pinda's door amandelsnippers.

Recept 8 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie precies gemaakt zoals beschreven en het was superlekker bij onze indiaase kip. dit blijft in de rouilatie.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker bijgerechtje, ook zonder die curryblaadjes. het was smullen,