RECEPT BONEN WORTELSOEP,VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Of de soep werkelijk van Chileense afkomst is weet ik niet, hij is wel erg lekker.

Vegetarische gerecht uit Chili voor 4 personen

Ingredienten

  • BONEN- WORTELSOEP
  • 50 gram ongekookte witte bonen of kikkererwten
  • 2 winterwortels
  • 2 aardappelen
  • 1 ui [vervangen door een mespuntje asafetida in vedisch recept]
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 1 groenten bouillonblok
  • 1 theelepel koriander of een paar takjes verse
  • 1 liter water
  • verse peper uit de molen
  • ¼ theelepel cayennepeper

Bereiding

wok
staafmixer

Week de bonen een nacht voor. Giet het week vocht weg en zet de bonen op met schoon water en kook ze in een uur gaar. Bewaar het vocht want dat is de basis voor de soep. Doe het water erbij en breng het weer aan de kook met het bouillon blok en de cayenne peper.
Schil de wortels en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp en voeg dat bij de soep.
Zet er de staafmixer op als de wortels gaar zijn en maak een mooie gladde soep.
Doe de olie in de wok en fruit de ui. Voeg het meel toe en roer tot het lichtbruin is geworden. Voeg dan een paar lepels soep toe en roer totdat je een dikke saus hebt gekregen. Nu kan de saus bij de soep en voeg je tenslotte de koriander toe.
Serveren met wat crème fraîche of soja yoghurt voor veganisten en in driehoekjes gesneden geroosterd brood.

Recept 3 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Prima soepje! Ik heb er wel nog wat andere dingen aan toegevoegd. Vooral wat sherry en of (bruin) bier toevoegen waardeert te smaak wat op. Verder doet maggi het leuk natuurlijk en heb ik koffieroom gebruikt om het af te maken. Ook heb ik andere kruiden gebruikt; namelijk peterselie en basilicum. En nog een tip: vind je het net als ik moeilijk in te schatten hoeveel roux (vet-bloem mengsel) je moet maken voor een goede gebonden soep, maak dan in een aparte pan een grote hoeveelheid roux en voeg er net zoveel soepvocht aan toe tot ie sauzig is. Nu kun je het drabje weer terug gieten in de soeppan en kun je zelf nauwkeurig afstemmen hoe gebonden je de soep wilt hebben.