RECEPT MAISSOEP

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote aardappel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 mespuntje kerriepoeder
  • 450 gr. maïs (diepvries of blik)
  • 8 dl. groentebouillon (van tablet)
  • 2 dl. kookroom
  • ½ dl sherry

Bereiding

Voorbereiding:
Hak de gepelde teentjes knoflook fijn, snij de prei in smalle ringetjes en de bleekselderij in boogjes.
Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes.

Bereiding:
Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de knoflook, prei, bleekselderij en de aardappel 3 minuten.
Voeg tijm, kerriepoeder en de maës toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.Schenk de sherry en de room erbij en verwarm alles nog even.

Schep de soep in kommen en serveer er een kaasstengel bij.

Recept 16 keer bezocht en 46 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Vegetarisch Gevulde Champignons
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk!