RECEPT BEARNAISESAUS

Een saus die heerlijk is bij een ossenhaasje met lekkere frieten. De dragon geeft de typische smaak.

Saus gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • dragon
  • 1/2 dl dragonazijn
  • gekneusde peperbolletjes
  • zout
  • 3 eierdooiers
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels water
  • zout
  • 150 gr boter

Bereiding

doe de 3 eidooiers in een sauspan en voeg er dragonazijn bij. Klop de eieren op een zacht vuurtje tot schuim, dit doe door de klopper in een 8 te bewegen.

1. klaar de boter, smelt ze en schep het vet dat komt bovendrijven eraf.
2. Voeg de boter bij de eieren en roer voorzichtig.
3. Snij de dragon fijn en voeg deze ook toe.

Tips:
1. niet au bain marie bereiden
2. eerst zacht vuur, dan hard vuur
3. boter en eieren op kamertemparatuur
4. gehakte, verse dragon gebruiken

Recept 2 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Sorry, al heeft iedereen zijn eigen kijk en smaak maar dit recept klopt volgens mij niet. Ten eerste raad ik aan om een gastrique te maken, dan komt de het zuure aspect tegenover het lobbige karakter in de saus veel meer tot z'n recht en verder; niet au bain marie en dus gewoon op de pit opkloppen is inderdaad mogelijk maar ik vind het geen toevoeging aan de smaak geven.En je maakt het jezelf alleen maar moeilijker en tot slot.. water in een saus .... water is voor de dorst en niet voor de smaak.



Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie je kunt alle twee doen maar au bain marie wordt afgeraden omdat er een fletse smaak aan komt
de eieren branden niet aan op vuur je moet het op een dichte vuur maken en je moet snel kloppen

en inderdaad een incomplete recept
heeft( er iemand hier al gehoor van een GASTRIQUE hier mee is het beter er zitten veel meer AROMA'S in

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie je hebt een incompleet recept gegeven.
je geeft niet aan dat jet JUIST WEL au ben marie bereid miet worden! Anders verbrand en de eieren!!!
Het water en het citroen ( sap en of schil??) gebruikt moet worden. is uiteraard voor de smaak en de houdbaarheid, maar je geeft het niet aan!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Meest waardeloze recept ever. Incompleet. Au bain marie is bij deze saus een must!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat met de 1/2 citroen en het water ? dorstlesser voor tijdens het koken ? ;-P

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk met gegrild vlees,
Alleen kan ik het niet zo romig maken.
Wie help mij.
Groetjes