RECEPT AARDAPPELS EN KAAS UIT DE OVEN

Een stevig Zwitsers gerecht, perfect voor een koude winteravond.

Groente gerecht uit Zwitserland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 kilo bloemige aardappels, geschild en in blokjes
  • 20 gram boter
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 200 gram bacon (dikke plak), in kleine stukjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 150 ml slagroom
  • 350 gram Gruyère, geraspt
  • zout en peper
  • 2 tl paprikapoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelblokjes 5 minuten in water met zout, giet ze af en doe ze in een grote kom.

Smelt de boter in een koekenpan en fruit daarin de ui glazig. Doe de bacon erbij en bak die 5 minuten mee. Doe dit bij de aardappels in de kom.

Roer er de wijn, slagroom, driekwart van de kaas, zout en peper naar smaak en 1 tl paprikapoeder door.

Doe alles over in een grote, ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover, dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht 25 minuten in de oven.

Verwijder de folie, strooi de resterende paprikapoeder erover en bak het gerecht nog 20 minuten of totdat de kaas goudbruin ziet.

Recept 10 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kun je er ook iets anders indoen dan witte wijn?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ehhhhh....staat bij de vegetarische gerechten, maar er zit bacon in! Dus of de bacon er uit laten of gerecht verplaatsen. Verder lijkt het me heerlijk hoor!