RECEPT PLACKI (AARDAPPELKOEKEN)

Een Poolse aardappelspecialiteit

Groente gerecht uit Hongarije voor 2 personen

Ingredienten

  • grote aardappelen
  • 1 ui
  • zout en peper
  • plantaardige olie om te bakken

Bereiding

Pel de aardappels en de ui en rasp met een zeer fijn e rasp de aardappelen en de ui. Meng alles goed en knijp overbodig vocht eruit. Schud voldoende plantaardige olie in een koekepan en schenk 3 eetlepels in de pan. Maak placki plat met een lepel. Laat bakken tot de aardappelkoeken bruin zijn en draai ze dan om en bak ze dan aan de andere kant bruin. Dep de placki's droog met huishoudpapier en dien ze warm op met b.v kalfsschnitzel en wat groentjes. Of eet ze als 4 uurtje. Bestrooi ze dan met suiker

Recept 12 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Hongaarse aardappel en paprikaschotel
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie is dit hongaars ???? antwoord a.u.b

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb nog een vraag aan Ronny Henri: heb je nog een goed recept voor placki (aardappelkoeken)?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit gerecht werd geserveerd met een komkommer/zure room salade
Eenmaal afgekoeld werd het gegeten met suiker erover

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie mijn eigen ervaring is, dat er Podravka (een soort soepbasis) en majoranka(majoraan) aan het basismengsel van geraspte aardappel/ui met bloem uitgeperste knoflook en eieren wordt toegevoegd. Dit geeft het gerecht een aromatisch, smakelijk en hartige smaak, zonder te overheersen.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat weten jullie het toch allemaal beter. Dit recept voor placki heb ik gekregen van mijn Poolse grootmoeder en is een oeroud Pools recept voor placki.

Nog vragen?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Je kan de aardappels ook grof raspen, beetje bloem en een ei erdoorheen mengen. Uiteraard kunnen zout en peper niet ontbreken. Maar, beetje paprikapoeder of kerrie is ook heerlijk!
Fijngehakte peterselie eroverheen bij het serveren.

Eet smaklijk!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dat zijn geen placki. je bent vergeten voor dat je begint met baken, eerst ook vegeta, zout en peper in te mengen, en beetje bloem zodat het niet uit elkaar valt! en je kunt daarbij zelfs een hongaarse pörkolt serveren.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Wat peterselie en bosui er doorheen mixen is nog lekkerder, maar zelfs zo is het al 100x beter dan rösti uit de diepvries. En natuurlijk een zure roomsaus erbij, net als op de foto.