RECEPT HONGAARSE AARDAPPEL EN PAPRIKASCHOTEL

Groente gerecht uit Hongarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 el olie
  • 200 gram magere spekblokjes
  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kg aardappels, geschild en in vieren
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 grote tomaten, ontveld en gehakt
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 el paprikapoeder (milde of scherpe naar smaak)
  • snufje suiker
  • zout en peper naar smaak
  • zure room (optioneel)

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze 2 minuten en doe dan de ui en knoflook erbij. Bak ze 3 minuten mee en doe dan de rest van de ingrediënten erbij en zoveel water dat de aardappels net onder staan.
Laat 20-25 minuten onafgedekt sudderen op laag vuur tot het water grotendeels verdampt is.
Serveer desgewenst met een dot zure room op iedere portie.

Recept 9 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Placki (aardappelkoeken)
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker met nog een saucijsje erbij en augurken