RECEPT AARDAPPELGRATIN MET BACON

Een eenvoudig te bereiden aardappelgratin op basis van aardappelpuree

Groente gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 30 gram boter
  • 150 gram bacon, in stukjes gesneden
  • 8-10 sjalotten, geschild en in ringetjes
  • 1 kilo aardappels, geschild en in blokken
  • 1 bosje bieslook, gehakt
  • 1 el gedroogde tijm
  • zout en peper
  • 100 ml melk
  • 200 gram geraspte belegen kaas

Bereiding

Kook de aardappels gaar in water met zout en pureer ze.

Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de bacon en sjalotten. Voeg de aardappelpuree, kruiden en melk toe en meng goed. Voeg eventueel wat extra melk toe als het geheel wat droog lijkt.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spreid het aardappelmengsel uit over de bodem van een lage, rechthoekige ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de gratin 25-30 minuten in de oven.

Recept 0 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heerlijk heerlijk vooral een keer maken!!!!