RECEPT PAPRIKASALADE (ENSALADA DE PIMIENTOS)

Recept van Astrid Veltman

Tapas+Mezze gerecht uit Spanje

Ingredienten

  • 3 rode en 3 gele paprika's
  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 ontvelde vleestomaat in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • zout, peper
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Rooster de paprika's ± 35 minuten in de hete oven tot het vel zwart is geblakerd. Laat de paprika's in een plasticzak 5 minuten uitdampen en ontvel ze daarna. Snijd de paprika's in brede repen en meng ze met de ui en de tomaatblokjes. Meng de olie, de azijn, zout en peper en schenk dit over de paprikasalade. Bestrooi de salade met het basilicum.

Recept 10 keer bezocht en 30 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Super, erg makkelijkte maken en sowieso gewaardeerd. Het gerecht wordt nog lekkerder als de olie een paar uur krijgt om in de paprika's te trekken.