RECEPT GEVULDE COURGETTES

Groente gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 grote courgettes
  • Voor de vulling:
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, ontveld en gehakt
  • 2-3 el fijngehakte dille
  • 200 gram runder- of lamsgehakt
  • 4 el rijst, 5 minuten gekookt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl gedroogde munt (optioneel)
  • 2 el gesmolten boter
  • zout en peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 50 ml water
  • Verder:
  • 1 grote tomaat, in 8 dunne schijfjes
  • 1 flinke el tomatenpuree en 2 el olijfolie opgelost in 200 ml water

Bereiding

Verwijder de steelaanzet van de courgettes en snijd ze doormidden zodat er 4 stukken van ca. 10 cm lang overblijven. Snijd een dunne reep van de bovenkant van iedere courgettehelft en hol ze daarna uit met een theelepel. Zorg ervoor dat de uiteinden intact blijven.

Meng de ingrediënten voor de vulling en vul hiermee de courgettebootjes. Leg op iedere courgette 2 schijfjes tomaat en leg ze naast elkaar in een pan. Giet er vanaf de zijkanten het tomatenpureemengsel in. Laat afgedekt 30 minuten stoven. Serveer iedere courgette met wat van de saus en eventueel een schaaltje Turkse yoghurt met knoflook en zout.

Recept 14 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!