RECEPT ECHTE HONGAARSE GOULASH

Rundsvleesgerecht met paprika's uien en knoflook.

Vlees gerecht uit Hongarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 1 liter vleesboullon
  • 2 paprika’s
  • 2 uinen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper of chilipoeder
  • 2 potjes tomatenpuree
  • 1 koffielepel boter
  • zout en peper
  • paprikapoeder

Bereiding

Bak het vlees aan in de margarine gedurende 5 a 6 minuten en doe het rundsvlees in een kom. Spoel de ketel wat uit en laat weer een klontje boter of margarine smelten. Snijd de ajuinen in schijfjes, de paprika’s en de chilipeper in reepjes en hak de knoflook fijn. Voeg de groentjes bij de gesmolten boter en laat een 7 tal minuten zachtjes bakken. Voeg de tomatenpuree, de rundsstoofvlees en de vleesbouillon bij de groentjes. Roer alles goed om en laat op stand 6, 90 minuten pruttelen. Bind de goulasch met enkele koffielepels maďzena en wat water. Klaar!

Recept 55 keer bezocht en 462 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 36 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat Hongaren bijna overal in gebruiken is karwijzaad. En zeker in de pörkölt (de echte naam voor wat wij goulash noemen). Ook de smakeloze (water)paprika die we hier kunnen krijgen haalt het niet, in smaak, bij de Hongaarse. Als je de echte pörkölt hebt gegeten snap je waarom het een soort nationaal gerecht is in Hongarije

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo Reka,

ik ben zeker geinteresseerd in het echte recept.
heb helaas geen echte hongaarse kruiden.
Waar zou ik die voor kunnen vervangen?

groetjes kim

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik ben een Hongaarse vrouw/meisje,(woon hier sinds 2 jaar met mijn Nederlandse partner) Ik maak regelmatig goulash soep, maar dit is niet goulash. wij gebruiken geen chili, dat is niet Hongaars, maar in plaats van het: paprikapoeder!! de echte Hongaarse poeder, en dat is heel ver van chili, en ook niet nog veel dingen net als tomaat pure en boter... maar verse gele paprika wel, en meer ui! maar als iemand geĂŻnteresseerd is in de echte Hongaarse goulash soep, dan laat ik haar/hem graag weten!

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie zal eens maken

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Vandaag heb ik het gemaakt voor 20 personen.In plaat van maizena (vind ik niet te pruimen) heb ik het met bloem aangemaakt. Overigens hoor je dat meteen over het vlees te strooien als het is aangebraden. Een el per kilo. Daarna voeg je wat bouillon toe om het te laten binden. en vervolgens de gebakken uien,knoflook en paprika's Er moet wel degelijk veel paprika in en het is een vlees gerecht. Je kunt er soep van maken, als je er meer bouillon bij doet.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Echte hongaarse goulash is het ECHT niet en ik kan het weten want ben zelf hongaarse maar het is wel een heel lekker recept :)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie over welke paprika gaat het in de goulasch?? groene, rood geel of gemengd?,

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Iedereen maakt het naar eigen smaak, dus wat maakt het uit. Als je maar aan de basis houdt, wat je er zelf nog bijvuld maakt de maaltijd alleen nog beter.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heb onlangs in Hongarije goulasch gegeten. Wie zegt dat er geen paprika in zit??? Verkeerd! er zit wel degelijk, en veel paprika in! Of kennen ze er daar niets van.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heb het gisteren klaargemaakt met paprika poeder in 1woord geweldig

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik ga dit een keer maken en dan laat ik voor de zekerheid alles gewoon weg behalve de bouillon. Kun je lekker je brood in soppen. Zou 'm dat zijn dan?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie .....dan zal den locale Hongaar hier zich zeker vergist hebben en een "nederlandse fout" gemaakt hebben....tja tzou ook gek zijn ze niet te gebruiken in het land van de paprikas en rode pepers ;) ;) ;) ......... dus paprika ! zeer zeker!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie helemaal goedbedoeld, maar.... de echte Hongaarse is absoluut zonder !! paprika. Wel met paprikapoeder, een klassieke Nederlandse fout.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Wel live vanuit Hongarije! Heb net gisteren goulash gegeten zoals elk jaar weer opnieuw hier. En ja verschil zit het hem in de manier waarop het gemaakt word (grote ijzeren pot gezellig boven een vuurtje en uuuuuuren pruttelen)(dus ondertussen tijd voor een lekkere frisse grote DREHER )VEEL paprika (lekkere paprika !!! grote ...betere/VERSE) en er bestaat zeker WEL een verschil tussen deze van hier en die van thuis , want de frietjes hier zijn niet zo lekker als bij ons! toch liever Belgische frietjes en daar zit toch ook een verschil tussen?????groetjes vanuit Héviz!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dag Mensen wat een gedoe ik zal er maar even een eind aan maken.....er bestaat geen ECHTE Goulash.....maakt ik Nederland iedereen zijn hutspot op dezelfde manier (hongaren zijn niet anders).....als je je aan de basis houdt en de andere dingen naar smaak toevoegt is het nog steeds goulash......laat het woord maar eens vertalen

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie supper lekker hebben er met zijn allen van genoten en zullen er nog lang van genieten!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dit lijkt me lekker ga het proberen
je kunt er zelf kruiden in doen zoals peper zout enz
er zijn ook mensen die iets niet mogen dus mensen zeur niet over geen zout of wat anders maar probeer het en voeg zelf kruiden naar smaak en wat je mag toe
als ik het heb geprobeert stuur ik nog een reactie

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie tip: dubbele portie maken en de volgende dag 3 aardappelen in blokjes gesneden toevoegen en 1,5 liter bouillon voor heerlijke soep!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Prima recept, een ieder moet het klaarmaken naar eigen smaak, en toevoegen wat hij of zij nog lekkerder vindt, zo heb ik het recept van de goulash van iemand uit wenen gekregen net als vermeld maar meer knoflook(ook e.v.t. naar smaak) en dan op het laatst in vieren gesneden stukjes ontvelde kolbaz ongeveer 1 cm dik (hongaarse salami)mee laten sudderen...niet te lang..... heerlijk en het is zo een dag van te voren klaarmaken is het lekkerste, dan trekken alle kruiden er goed in
Eet smakelijk

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @Peterw
Wat is rozenpaprikapoeder voor iets? Kun je dat in NL kopen? En zit daar al zout en peper dan? Want anders is jouw recept natuurlijk superflauw. Zout en peper horen er uiteraard gewoon in.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Van de zomer heeft een hongaars vriendenstel voor ons echte gulash gemaakt:
ingredienten
Rundvlees, uien, knoflook, rode puntpaprika´s en wat rozenpaprika poeder, that´s all! geen zout, geen peper.
Uien in een grote speciale hongaarse gietijzeren pan, hangend aan een ketting aan een driepoot boven een vuur van houtblokken, licht fruiten, rundvlees en paprikapoeder erbij, tot caramelliseren, dan knoflook en puntpaprika erbij, en lekker een eind weg laten sudderen, en tegen de tijd dat er een aantal glazen wijn al een bodempje hadden gevormd, met wat stokbrood opdienen. Hoe simpel kan genieten zijn?

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie niets zo lekker als hongaarse goulash , maar normaal hoort er toch wel een klein glaasje porto bij dat je onder de saus mengt , niet ????

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekker dit recept, heb nog het een en ander toegevoegd zoals aardappelblokjes en div kruiden.
Gewoon heerlijk en toch makkelijk te bereiden!!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ook bij mij staat de goulash of goelash of hoe je het ook schrijft te pruttelen. Heb helaas geen kummel en had ook maar 1 paprika. Heb daarvoor wat meer paprikapoeder gebruikt. De saus smaakt al heerlijk. Ook ik bedank me voor dit simpele maar lekkere recept

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Doe er nou eens aardappelblokjes en karwijzaad bij, makes all the difference

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat erg lekker is voeg een mix toe van scherp paprikapoeder en milde paprikapoeder..2 theelepel scherp en 2 theelepel mild. Verdubbel de paprika en doe er 4 verse tomaten bij. beetje oregano en een klein flesje rode wijn.. Eet smakkelijk

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Eenvoudig recept moet nog even pruttelen maar het zien er al heerlijk uit en het ruikt lekker dus laat die echte Hongaren maar zeuren wij vinden het super
Bedankt voor het recept

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb er ook een paar aardappelen in blokjes gesneden bij gedaan, daarna had ik geen andere bindmiddelen meer nodig.
Kom op zeg! Het is gewoon een lekker recept.
Magyar of niet.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Tja....
Ik vind dit basis recept lekker.
Zoals vorige keer geschreven, heb ik er aardappels bijgedaan. Teveel naar mijn smaak.
Maar goed, ik denk dat je op dit recept kan verder borduren. Voor mij wat minder aardappels de volgende keer.
Verder zat ik eraan te denken niet meer te binden met maizena. (aardappels binden vanzelf!)
Tja, ikke (soms stommeling), dacht eraan nadat ze erin zaten .Voortaan gewoon lekker laten inkoken, dat geeft ook niet zo`n melige smaak.
Nomaals. basis vond ik goed.
Punt... 7

p.s.
Zoon at niet maar.... v...( zelf invullen)

Groetjes Suzanne

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Sow, Ik heb hem net gemaakt. Hij staat te pruttelen nog een uur.
Buiten het voorgeschreven recept heb ik er nog aardappels bijgedaan tijdens het koken.
Ben benieuwd.
Mijn zoon nam alvast een voorproefje door het proeven van de suas.
Lekker mam, zei hij.
de beoordeling met een punt volgt nog!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Helemaal mee eens, ik kan aan de ingrediënten wel bepalen of het bij mijn smaakbeleving past. En als ik met dit recept in overtreding ben, smaakt het alleen maar lekkerder.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Ik wilde vandaag Goulash maken, maar als ik het commentaar hier lees dan had ik minsten Hongaars bloed moeten zijn of i.i.g een schoonvader uit Hongarije. We hebben een Hongaars hondenras, is dat voldoende om het eens te mogen maken? Ach, anders maak ik straks gewoon mijn 'namaak' Goulash.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie tja,je kunt er ook sperziebonen indoen,of doperwten,(heb ik ook weer in een ander recept gezien voor 'echte goulash)
zo kan iedereen er zijn eigen draai aan geven maar dan is het toch echt geen gulyas meer....

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Met al die zever weet ik nu nog niet hoe ik goulash moet maken, waardeloze info dus, ipv te zeggen of het een lekker recept is of niet... snel verder googlen. Trouwens @ bertje hou uw comentaar tegen Pietje voor je eigen, iedereen met een IQ meer dan 0,1 weet wat je bedoeld al je over GOULASH spreekt, dus met die gedettaileerde onzin komt niemand er mee weg.

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie Dit recept komt niet in de buurt van een ECHTE goulash. In de eerste plaats gebruiken de Hongaren geen margarine maar rundvet. Dan spoel je de braadpan schoon....fout...in het bakvet bak je de ui en de oveige groeten aan...
Wat voor bouillon gebruik je?
Gebruik geen tomatenpuree maar verse tomaten....enz., enz.,

Wil je wel een goed recept sturen als je dat wilt..

Groeten

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @pietje
'daarnaast bestaat goulash niet eens' - 'mijn schoonvader maakt vaak echt goulash klaar' - yeah, right... nu snappen we hoe het zit...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Allemaal nonsens, daarnaast bestaat gulash niet eens (verkracht woord van de Duitsers) het is gulyas (spreek uit als guujaasj) als we bij mijn schoonouders zijn in Hongarije maakt mijn schoonvader dikwijls echte gulyas klaar. dit op de traditionele manier boven open vuur met een grote ketel. ui knoflook wordt klein gesneden samen met de guylas en paprika creme wordt het in de ketel gedaan, er wordt flink water bij gedaan. Daarnaast wordt er vlees ingedaan, ook kun je er nog bonen indoen.

Waarschijnlijk heeft elke familie hun eigen familie recept~!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie nou ik kom jaren in hogarije en daar gebruiken ze reuzel ipv boter.
daar zit de smaak in.
ook de paprikapoeder wat hier in de winkel ligt is heel anders dan in hongarije
de kruiden en reuzel zijn verkrijgbaar in duitsland
groetjes sasafras

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie there is no such thing as goulash. there is gulya'sleves, which is a soup, or po:rko:lt which is a stew. neither needs tomatoes.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie wij hebben het vorige week geleerd van een echte hongaar en ja hoor het is zeer goed te vergelijken met dit recept. hij gebruikt geen bouillen maar laat het vlees samen met de groenten (geen tomatenpuree maar twee grote tomaten) sudderen (eigenlijk wel veel langer dan 1uur,en ook met een glas wijn. ipv chilipoeder , één grote eetlepel paprikapoeder. de aardappelen serveerde hij er apart bij omdat ze niet zouden 'oplossen" in de goulash, ja ieder zijn eigen smaak . smakelijk !

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie en nu begrijp ik waarom die cijfertjes dienden.
Een 8 dus, minstens !!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dit is precies zoals ik het ook maak.
Ik gebruik chilipoeder en doe er wel nog een scheut rode wijn bij. Lekker !
Gaat ook perfect met varkensvlees.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie
Eenvoudig en mooie smaken. We hebben er heerlijk van gegeten. Heb er zelf geen magarine maar olijfolie gebruik en wat basilicumpasta toegevoegd maar ben nu eenmaal van de italiaanse keuken.

Prima


Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk gerecht met simpele ingrediënten!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Net een flinke pan Goulash volgens dit recept in elkaar gegoocheld. Heb er wel nog een heel klein beetje komein en laurier aan toegevoegd. Echt een aanrader...

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie IK HEB DE ECHTE HONGAARSE GOULACH KLAAR GEMAAKT EN MIJN GASTEN KREGEN ER NIET GENOEG VAN ? MET ALLE GEVOLGE VANDIEN IK HAD WEL GOULACH TE KORT ? STOOFVLEES EN VIDE TEVEEL ! BEDANKT VOOR DIT RECEPT

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk recept. Ik dacht altijd dat ik geen goulash luste, maar ik vind het heerlijk. Klein beetje mijn eigen smaak eraan gegegeven, maar hartstikke bedankt voor de goede tips!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie nu nog een 8tje....ben het aan het maken en alleen het maken is al een feestje.
mijn vrouw "lust" geen goulash maar ben benieuwd naar haar reactie.....wordt vervolgd....morgen de echte "uitslag"

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ben pas naar Hongarije geweest en heb er een créme meegebracht speciaal voor in de goulash en dat geeft zo net dat tintje meer het is heel lekker om er nog aan bij te voegen maar het recept zonder dit is even lekker. Je bepaald uiteindelijk je eigen smaak toch?

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk was t. Ik heb t vandaag gemaakt en we hebben ervan gesmuld.
Er is nog een beetje over maar dat eet ik morgen lekker zelf op gewoon met een sneetje brood. Dankjewel voor dit recept

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt een heel lekker recept. Vroeger gebruikte ik altijd een zakje van Silvo maar dit is veel lekkerder!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie We hebben dit recept nu al een aantal keer gemaakt en het is makkelijk en echt super lekker. We maken meteen een grote pan en doen het dan lekker in de diepvries. Het lijkt wel ofdat hij dan nog lekkerder smaakt. mmmmmmmmm

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik ga het zo maken en als ik het heb gegeten zal ik weer wat neer zetten

ik verwacht dat het wel lekker word

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heb heerlijk gesmuld van dit recept.
bedankt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is uitsluitend bedoeld voor de negatieve reacties wat verderop. Er zijn gelukkig ook mensen die de goede raad van anderen wel weten te waarderen!
Groeten en smakelijk,
annemie

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat zijn jullie toch onvriendelijk voor elkaar!
Als ik een recept zoek ben ik altijd nieuwsgierig naar mensen die het al een keertje hebben geprobeerd en naar wat hun bevindingen zijn. Maar moet dat nu zo onvriendelijk? Het lijkt of men elkaar wil aftroeven, het gaat er toch om om iets lekkers (gezonds) op tafel te zetten! Daarom zou het prettig zijn om wat beleefder en vooral vriendelijker te zijn voor elkaar.
Ik ga dit recept zeker eens proberen!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb zojuist mijn reactie geplaatst en mijn bevindingen en aanvullingen beschreven, toch ben ik nog iets vergeten, iets wat best wel belangrijk is....

Gebruik een heel klein beetje Kummel, dat noemt men ook wel karwijzaad, pas op!!! echt een heel klein beetje, denk aan een 1/4 theelepel, maximaal een 1/2 theelepeltje, anders wordt de smaak teveel benadrukt door dit kruid en gaat dus overheersen en dat mag beslist niet !!

Tevens wil ik even zeggen, dat ik het vlees eerst heb aangebraden voor de kleur, daarna 30 minuten heb gestoomd in de snelkookpan en toen het vlees nog eens 1,5 uur heb laten meesudderen met alle ingredienten, dat maakt het werkelijk heel erg zacht en het scheelt tijd.

Nogmaals: eet smakelijk

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ten eerste wil ik je even heel hartelijk bedanken voor de moeite die je hebt genomen, om dit recept online te zetten.
Ten tweede: het is inderdaad een echt lekker en heerlijk recept, heel goed van smaak, alleen heb ik er wat meer uien, een pietsie azijn en een heel klein beetje suiker in gedaan, ( op advies ) en het het gegeten met aardappelpuree, ondanks dat ik ook wat stukjes aardappel mee heb laten pruttelen in de Goulash. Ik heb op het laatst de Goulash wat gebonden met weinig maizena en melk.

Eet er een frisse salade of komkommer bij, dat smaakt lekker bij de Goulash.
Het is echt een aanrader, dus mensen die er iets op aan te merken hebben? probeer het eerst maar eens, want als je het gegeten hebt, zul je zien, dat het echt lekker is...... en ik ben niet snel onder de indruk van een recept, maar dit is echt top !!

Eet smakelijk allemaal

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Prima recept, hoewel mijn moeder op advies van haar Hongaarse kennis er wat kummel eraan toevoegde. Dit geeft een die typische Zuidoosteuropese smaak (pas op niet te veel, kan irritaties veroorzaken)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Gulyas is idd in hongarije een soep.
Pörkölt, wat hier beschreven wordt, is een lekker stoofpotje. Hoe je het maakt hangt af van je eigen smaak! dus ik denk dat iedereen gelijk heeft!
belangrijk is wel dat je goed en toch wel wat paprikapoeder gebruikt!
(daar komt nl de rode kleur en de smaak van)
Verder gebruikt mijn schoonmoeder erg weinig groentjes in de pörkölt (slechts 1 paprika, 1 tomaat, maar wel uien en dat toch wel een stuk of 4-5)
maar gulyas is zo een van die receptjes waar er duizend varianten op bestaan!
;-)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima recept. ook fijn dat het niet al te exotische ingrediënten bevat wat het makkelijk maakt om het zelf te maken. Bedankt voor het online zetten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Hallo, Heb verleden week dit recept uitgeprobeerd en het was zeer lekker voor herhaling vatbaar en eigen smaken kan je altijd toevoegen.
Gr Britt

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie prima recept, maar ik vind het gezeik over margarine of olie, één of twee paprika's.
Als je wat te melden heb prima, maar zeuren over een recept, plaats je eigen recept!!
De één houd van dit de ander houd van dat!!
Advies geven vind ik prima, maar zeuren over wat jij lekker vind zitten wij niet op te wachen!

Eetse JP..

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie het recept smaakt zeer goed, maar je kunt er ook nog stukjes aardappel doorheen doen, dit geeft een goede smaak en het bindt de goulash ook al voor een deel.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lijkt me heerlijk.
Bedankt voor de moeite en tijd om dit recept te plaatsen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als degene die t beter weten lekker zelf kunnen maken vraag ik me af wat ze hier op deze site doen he ;)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima recept om even snel goede goulash te maken. Gezien mijn luie aard kook ik vanaf het begin wat aardappelen mee en bindt het op een gegeven moment zelf wel.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het is natuurlijk waardeloos om als een stel idioten te reageren op een recept op een internetpagina! Sorry hoor, maar een beetje kok kan al aan de ingredienten zien of hij of zij het zo wil maken of niet.

Er zijn zo verschrikkelijk veel manieren en recepten. Wat bezielt mensen die hier zo'n ongelooflijke negatieve kritiek op leveren? We zitten hier niet in een 4 sterren restaurant.

Tjongejongejonge, denk eens even na voor je je gal spuit over iemands goede bedoelingen zeg.

Bedankt voor het recept trouwens.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Voor al die wijsneuzen die het beter weten:

Ik heb dit recept voor Goulash van een lokale kok gekregen toen ik enkele jaren terug in Hongarije op vakantie was. 'Gulyas', door Hongaren Porkolt genoemd. Porkolt betekent stoverij.

De man vertelde me dat je de ingrediënten voor dit stoofgerecht zelf moet bepalen. Daar ik geen liefhebber ben van paprika, heb ik maar één paprika gebruikt. Chilipoeder en knoflook zijn 2 ingrediënten die ik vaak gebruik in de keuken.

Zoals ik al zei, iedereen gebruikt de ingediënten die hij of zij zelf wilt. Daarom zijn er zoveel verschillende recepten van goulash...sorry...porkolt.


Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb het recept met veel plezier bereid. In plaats van 2 heb ik 4 paprikas gebruikt en de goulash geen 90 maar 150 minuten laten sudderen zodat het vlees vanzelf in draadjes uit elkaar viel.....
Smikkelen ;-)


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In Hongarije gebruiken ze verse tomaten die mee gesudderd worden,geen blikjes tomatenpuree.En Goulash moet een échte paprikasmaak hebben,dat red je niet met 1 of 2 paprika's.En een tip voor goulash liefhebbers onder ons,doe eens een bekertje créme fraish op het laatst erdoor,dan hoef je geen allesbinder te gebruiken,en het wordt er veel romiger van.

MVG Marleen

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie hallo ik heb het recept gemaakt en hij was heerlijkkkkkkkk mijn complimenten en thnxx voor het recept , ik ga ook de goulashsoep proberen mvg riet

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik vind het recept niet goed te volgen. En stand 6? van de oven? mijn oven heeft geen stand 6.

Het zal ongetwijfeld lekker smaken, maar ik zoek liever een recept dat beter te volgen is.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekker hoor. Voor alle mensen met commentaar en die het beter weten kan ik alleen maar zeggen er is altijd baas boven baas. En vergeet niet dat alle goulash makers in de balkan en daaromheen ook hun huisrecepten en streekrecepten hebben.

eetze

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ben een maand geleden in Hongarije geweest. Deze gulash was zo mogelijk nog lekkerder dan degen die ik daar heb gegeten. Ik zou overigens eerst een proeven voor je commentaar levert.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie waardeloos, ik vond het heel erg tegen vallen!


Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Ik heb het recept even doorgelezen, wat een onzin! Maar 1 paprika? Chilipoeder? Knoflook? Tomatenpure? Jammer dat er geen beter seletiebeleid heerst op deze site!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kijk voor de originele recepten uit Hongarije op: http://www.hongarijevakantieland.nl/eten.htm

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik denk dat Liliane nog nooit in Hongarije geweest is en nog nooit pörkölt gegeten heeft.
Dan weet ze dat de anderen er wel degelijk verstand van hebben namelijk!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik denk dat die mensen nog nooit geen hongaarse goulach gegeten hebben is heel goed uitgelegd en heel lekker
heb zelf restearant gehad en maakte hem ook zo smakelijk

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie AUB ten eerste echte hobgaarse goulash bereid je niet met margarine! ten tweede en derde, de volgoorde van jou bereidingswijze is een totale chaos voor een echte hongaarse goulash! als je het echt niet weet noem het aub tenminste niet "echte" hongaarse goulash! en bovendien denk ik dat je een echte hongaarse goulash nog niet geproeft hebt.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie In een echt lekkere goulash hoort volgens mij ook karwijzaad en blokjes aardappel.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Klopt, maar in Nederland noemen we dit al decennia lang goulash.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie is dit niet het gerecht : porkolt??
echte hongaarse goulash is een heerlijk gevulde soep!