RECEPT HONGAARSE GOULASH MET ZUURKOOL

Szekely Gulyas

Vlees gerecht uit Hongarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg ontbeende varkensschouderkarbonades
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 kg zuurkool
  • 1 rode paprika
  • 2 el fijngehakte verse dille of 2 tl gedroogde
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl karwijzaad
  • 1 potje zure room
  • 2 eetlepels boter
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de boter in een zware braadpan en braad hierin in porties het in blokjes gesneden vlees tot het bruin ziet. Doe er vervolgens de gesnipperde uien en de gehakte knoflook bij en fruit deze even mee. Voeg nu het karwijzaad, 1 eetlepel verse dille, 1 dl water en zout en peper toe. Sluit de pan en laat het geheel 3 kwartier stoven. Controleer regelmatig of het niet aanbakt en voeg eventueel wat water toe. Doe dan de in blokjes gesneden paprika, het paprikapoeder, de resterende eetlepel dille en de uitgelekte zuurkool erbij. Meng alles goed, voeg eventueel nog wat water toe, en laat nog 30 minuten stoven met de deksel op de pan. Roer er dan van het vuur af de zure room doorheen en serveer direct. Lekker met aardappelpuree of gewoon gekookte aardappelen.

Recept 10 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Lekkerste zuurkool ooit!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Enorm van gesmuld! Dit moet je echt probeeren!!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik was het receptenboekje kwijt . via google terug gevonden dit recept. smaakt gewoon overheerlijk. lekker met puree in kruiden boillon gekookt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Overheerlijk!!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit recept kende ik al wel, maar deze versie vind ik beter. Een goeie paprikapoeder is belangrijk voor een lekkere smaak. Zoete dus.