RECEPT VARKENSVLEES MET PAPRIKA EN CHAMPIGNONS

Een stevige stoofschotel, afgemaakt met dille en zure room.

Vlees gerecht uit Hongarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 el olie
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 500 gram hamlappen, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 bakje champignons, in schijfjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 4 augurken, in blokjes
  • 2 el verse gehakte dille
  • 200 ml zure room
  • 1 el bloem

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes 2 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet opzij.
Doe de hamlappen erin en bak deze 6-7 minuten tot ze bruin zien. Haal uit de pan en leg ze bij het spek.

Fruit in het achtergebleven vet de uien en knoflook. Voeg de paprika's, tomaten, en kruiden toe (behalve de dille) en bak alles nog 5 minuten. Doe dan het vlees terug in de pan en voeg de bouillon toe. Laat het afgedekt 30 minuten zachtjes sudderen. Doe dan de champignons erbij en laat deze 15 minuten meestoven.

Meng in een kommetje de zure room met de bloem. Roer er van het vuur af de augurken, dille en zure room doorheen en laat alles nog 2 minuten doorwarmen tot de saus gebonden is. Serveer er rijst of gekookte aardappels bij.

Recept 7 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel lekkere combinatie van ingredienten en voor herhaling vatbaar!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie volgens mij wel lekker voor met de kerst en niet teveel rompslomp.