RECEPT RUNDERSTOOFSCHOTEL MET MAJORAAN

Majoran Tokany

Vlees gerecht uit Hongarije voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 50 gram boter of margarine
  • 3 uien, gesnipperd
  • 600 gram bieflappen of biefstuk, in repen
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tl majoraan
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 gram gekookte ham, in reepjes
  • 250 ml zure room (2 potjes)

Bereiding

Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien goudbruin. Doe de repen biefstuk erbij en kruid het geheel met zout, peper en majoraan. Sauteer het vlees 3-4 minuten en voeg dan de wijn toe. Laat het vleesmengsel afgedekt 15 minuten sudderen op laag vuur.
Doe de ham erbij en laat deze 5 minuten mee koken.
Voeg de zure room toe, warm het geheel nog even door (laat het niet meer aan de kook komen) en dien op.
Lekker met rijst of noedels.

Recept 5 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Supersimpel en lekker. Had op laatst nog wat extra majoraan toegevoegd en wat fijngehakte augurkjes. Voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik heb ut nog niet geprobeerd maar dit lijkt me wel verdomde lekker.wel meer voor in de winter denk ik.