RECEPT ZWEEDSE GEHAKTBALLETJES IN ROOMSAUS

Top balletjes in een lekkere roomsaus, net of je bij Ikea zit ;-)

Vlees gerecht uit Zweden voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Zweedse gehaktballetjes in roomsaus
  • 500 gr rundergehakt
  • 1/4 kopje panko of paneermeel
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1/4 tl piment poeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl peper
  • zout naar smaak
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 2-3 el boter
  • 3 el bloem
  • 400 ml bouillon
  • 200 ml room
  • 1 el dijonmosterd
  • 1-2 el worcestershire saus
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Meng alle ingredienten (tot het ei) en maak daar 12-16 gehaktballetjes van.

Bak deze op medium vuur in 1 el boter en 1 el olijfolie tot gaar en mooi bruin. Apart zetten.

In de pan de rest van de boter doen en laten smelten tot bruisen over is. De bloem erbij en zachtje bakken tot gaar. Dan de bouillon en room erbij en samen met mosterd en worcestershire laten pruttelen tot de gewenste dikte. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveren met pasta of met frietjes.

Recept 34 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!