RECEPT ZWEEDSE AARDAPPELS

Recept komt van de site Zweedse keuken.

Tapas+Mezze gerecht uit Zweden

Ingredienten

  • 6 grote aardappelen.
  • 1 eetlepel zachte boter.
  • 3 eetlepels gesmolten boter.
  • Zout.
  • 2 eetlepels paneermeel.
  • Geraspte parmezaanse kaas.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Schil de aardappels en leg ze in water.
Neem een lepel en leg de aardappel daarop, snijd nu de aardappel in dunne plakjes, niet helemaal door, daar helpt de lepel. Leg de voor tweederde doorgesneden aardappel terug in het koude water. Als alle aardappelen klaar zijn, giet ze dan af en droog ze met keukenpapier.

Smeer een vuurvaste schaal in met boter, en leg de aardappelen erin met de insnijdingen naar boven. Giet de helft van de gesmolten boter erover, bestrooi ze ruim met zout en zet ze in het midden van de oven. Strooi na een half uur paneermeel over de bovenkant van elke aardappel, en overgiet ze met de rest van de boter. Zet het braden nog een kwartier voort, of zolang tot de aardappelen goudbruin zijn en niet meer hard aanvoelen als je er in prikt.

Strooi 5 minuten voor ze gaar zijn de kaas over de aardappelen.

Recept 14 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie HallOaaa,
We Moesten Op School Een Land Kiezen, Om Te Koken, We Hadden Zweden,
We Hadden De Zweedse Aardappels & Zweedse Gehaktballetjes..
De Aardappels Waren Een Beetje Apart, Ze Bleven Hard,, Maar Ze Waren Eigenlijk Best Wel Lekker.
..

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie echte zweedse aardappelen
ongeshild koken en dan verder verwerken

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie ik heb ook nog een lekker aardappelgerecht je neeemt 4 aardappelen in schijfjes snijden en een ui klein snijden en dat in de koekepan zachtjes 15 min. bakken tot de aardappelschijvjes gaar zijn dan de aardapelen uit de koekepan nemen en de olie aprt doen in de vergiet dan klop je 6 eieren en roer de massa door elkaar en laat dit nog 15 min intrekken en dan het geheel in de koekepan lichtbruin laten worden en dan met een bord te tortilla omkeren met een bord en ook de andere kant licht bruin bakken je kunt dit recept zowel warm als koud serveren .eet smakelijk