RECEPT YUFKA MET KIP EN KIKKERERWTEN

Gevogelte gerecht uit Turkije voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 yufkavellen (deegvellen, verkrijgbaar in Turkse winkel)
  • 200 gram kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 à 3 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt
  • 1 middelgroot blik kikkererwten, uitgelekt
  • zout en peper
  • 1 tl oregano
  • Voor de saus:
  • 150 gram Turkse of Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 1 teen knoflook, geperst
  • snufje zout
  • voor de garnering:
  • 30 gram roomboter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde munt (optioneel)
  • 1/2 tl cayennepeper

Bereiding

Breng de kippenbouillon aan de kook en kook er de kipfilet 15 minuten in. Haal 'm uit de bouillon en snij 'm in kleine stukjes. Bewaar 250 ml van de bouillon.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de ui glazig. Doe de tomaten, kikkererwten, bouillon, zout en peper naar smaak en oregano erbij en laat ca. 8 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut de stukjes kip toe.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Rol beide yufkavellen op en snij ze in reepjes van 1 centimeter breed. Spreid ze uit over een ingevette bakplaat en bak ze tot ze een beetje bruin kleuren. Verdeel de reepjes yufka over twee borden. Giet het mengsel van kikkererwten en kip erover.

Roer de yoghurt los met zout en knoflook en verdeel die over de twee porties. Verhit de roomboter in een pannetje en voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat 30 seconden bakken en giet het dan in een dun straaltje over beide porties. Strooi er eventueel de munt over.

Recept 19 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!