RECEPT WITLOOFSOEP

Recept van Pascale d'Hont

Soep gerecht uit Belgie , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 uien, fijngesneden
  • 500 g Belgisch witloof
  • 2 flinke eetlepels suiker (om het bittere van de witloof te compenseren)
  • 1,5 l gevogelte-of groentebouillon
  • 1/4 liter melk
  • geraspte gele kaas (geen parmezan !)
  • peper en zout

Bereiding

Stoof de uien in water boter en voeg er de in stukken gesneden witloof bij. Voeg de suiker meteen toe en laat stoven tot het mengsel donker en glazig wordt. voeg de bouillon toe en kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de melk toe vlak voor het opdienen en serveer met de geraspte kaas. De soep is lekkerder als je ze niet mixt.

MMMMMMMM.....

Recept 10 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Heb er nog wat dolcepunta (zoete puntpaprika) aan toegevoeg evenals een aardappel
Heb geheel wel gemixed

Het was overheerlijk

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Wij houden niet zo van bitter,dus wij vonden het heerlijk.eenvoudig en snel te bereiden.Nog bedankt.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie VERVANG DE SUIKER DOOR 1 ZOETE APPEL ZOALS JONAGOLD, EN STROOI OP DE GESTOOFDE GROENTEN 2 EETLEPELS BOEKWEITMEEL DIE JE DAN AANVULT MET DE BOUILLON, EN AFWERKT MET EEN BEETJE PETERSELIE,DAN KAN JE DE MELK EN KAAS ACHTERWEGE LATEN? KWESTIE VAN CALORIEEN.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie suiker toevoegen aan een recept is een oude truc om smaken te verdoezelen, terwijl je die juist subtiel moet accentueren.trouwens, wat is er mis met bitter?