RECEPT VLAAMS STOOFVLEES

Recept voor het lekkerste gerecht bij verse frites, stoofvlees. Heerlijk!!!

Vlees gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gr. runder stoofvlees in grote dobbelstenen
  • 200 gr. uien, in halve ringen
  • 1 el worcestershiresaus
  • 1 1/2 tl suiker
  • 1 1/2 tl zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • snuifje fijn gemalen tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffielepel azijn
  • boter
  • bloem
  • peper van de molen

Bereiding

Bestrooi het vlees met bloem. Smelt wat boter in een koekenpan en bak het stoofvlees goed bruin.

Doe het in een stoofpan.

Bak in dezelfde koekepan de uien bruin (voeg eventueel nog wat boter toe).

Als de uien mooi bruin gekleurd zijn, giet er dan wat water bij en en maak de aanbaksels los onder voordurend koken.

Voeg het uienmengsel bij het vlees.

Voeg water bij het stoofvlees zodoende dat het juist onder staat, dit is belangrijk, onder water dus.

Voeg suiker, azijn, laurier, tijm, mosterd, peper en zout toe.

Breng het stoofvlees aan de kook en laat ca 2 uur zachtjes sudderen onder deksel. Voeg eventueel wat water toe.

Eventueel extra verdikken met roux.

Als de saus gebonden is, doe er dan nog een scheutje worcestersaus bij.

Proef en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.

Recept 7 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 4 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Helemaal gelijk, Martijn. Volgens mij gaat er in een echte Vlaamse stoofschotel ook een boterham besmeerd met grove mosterd (ja, je leest het goed) bij. Die dient uiteindelijk om de saus mee te binden. En natuurlijk moet er een flesje Bels bier in. Sjuust.

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie Hoe kan dit nu een origineel Belgisch recept zijn als er niet eens donker bier in gaat en met engelse saus? iemand heeft zijn huiswerk niet gedaan

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het "echte vlaams " recept:
uien in klein snijden, niet in ringen. Eventueel wortelen in blokjes gesneden bijvoegen.
Verwarm de pot met boter, fruit de ui.
Doe het vlees erin en bak mooi bruin.
Kruid het vlees met peper en zout (+ cayenepeper). Voeg 2_3 laurierbladen toe en vul aan met 1 flesje donkerbruin bier (liefst abdijbier of trappist) en water tot alles onder staat. Laat ong 2 uur sudderen en vog laatste half uur 1 soeplepel mosterd bij.
Dien op met fritten en mayonaise (en extra zout op de fritten!!)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Waarom water en geen runderbouiilon?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie klopt die 1.5 lepel zout wel???