RECEPT VARKENSFILET MET ROMIGE BIERSAUS
Recept voor varkensfilet met biersaus.
Vlees gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 4 vastkokende aardappels (ca. 500 g),
- 100 g boter of margarine,
- 100 g champignons,
- 1 00 g Ardennerham (plakjes),
- 700 g varkensfilet, zout, peper,
- 1 flesje Westmalle Dubbel bruin
- Trappistenbier,
- 1 beker crème fraiche (200 mi),
- keukenpapier, aluminiumfolie,
- ovenschaal á inhoud ca. 1 liter,
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Bereiding
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Champignons en ham ca. 1 á 2 minuten met aardappelblokjes meebakken. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen. In midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Intussen varkensfilet in 12 medaillons snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten en medaillons aan beide kanten bruin bakken. Overdoen in ovenschaal en ca. 8 minuten in oven erbij zetten. Uit oven nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
Bier bij bakvet van medaillons schenken en ca. 5 minuten laten koken. Crème fraiche erdoor roeren en nog ca. 1 á 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. op vier borden elk 3 eetlepels saus scheppen. Medaillons over borden verdelen. Aardappelmengsel ernaast scheppen. Rest van saus apart erbij serveren.