RECEPT TONIJNSALADE MET KIKKERERWTEN

Als de hoeveelheid wordt verdubbeld kan deze salade ook heel goed als vegetarisch hoofdgerecht fungeren. Serveer er dan pitabrood bij.

Salade gerecht uit Griekenland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
  • 4 gehakte lente-uien of 1 grote rode ui in dunne ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 12-16 kerstomaatjes, gehalveerd
  • Voor de dressing:
  • 125 ml olijfolie extra vergine
  • sap van 2 citroenen
  • 1 tl oregano
  • 1 tl majoraan
  • 2 el gehakte verse peterselie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl Dijon mosterd
  • snufje suiker
  • zout en peper

Bereiding

Roer in een schaal de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng er de tonijn en groenten doorheen. Zet de schaal afgedekt 2 uur weg zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Serveer op kamertemperatuur.

Recept 1 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie niet helemaal vegetarisch natuurlijk maar als hoofdgerecht met brood erbij wel heel lekker!