RECEPT DOPERWTEN EN COURGETTESALADE MET FETA

Lekker bij geroosterd vlees

Salade gerecht uit Griekenland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 courgette
  • 200 gram doperwten, diepvries
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 6 blaadjes fijngehakte munt of 1 tl gedroogde
  • 150 gram feta, in blokjes
  • sap van halve citroen
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Courgette wassen, in de lengte halveren, van het zaad ontdoen en in blokjes snijden. In een pan met weinig water en zout de courgette en de doperwten ruim 1 minuut laten koken. In een vergiet doen, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
Maak in een schaal een dressing van de olijfolie, het citroensap, de azijn, de munt en zout en peper. Schep de courgetteblokjes, de doperwten en tweederde van de feta erdoor. Laat 30 minuten staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Schep nogmaals om, strooi de resterende feta erover en serveer.

Recept 8 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Tonijnsalade met kikkererwten
Griekse paprikasalade
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Vreemde combinatie en toch prima te knagen