RECEPT GRIEKSE PAPRIKASALADE

Salade gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • 1/2 tl komijn of 1 tl marjolein
  • 5 el olijfolie
  • sap van halve citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • snufje suiker
  • zout en peper
  • zwarte olijven ter garnering

Bereiding

Zet de gril aan.
Leg de paprika's ca. 20 minuten onder de gril tot ze zwart gaan blakeren. Keer ze daarbij regelmatig. Doe ze in een kom, dek af met een vochtige theedoek en laat ze afkoelen.

Ontvel de paprika's boven de kom, zodat u het vrijkomende sap opvangt. Verwijder steeltjes en zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes. Leg deze in een schaal.

Voeg de komijn of marjolein toe aan het paprikasap in de kom, samen met de olie, citroensap, knoflook, suiker en zout en peper. Klop hier een dressing van en schenk deze over de paprikareepjes. Plaats afgedekt minstens 4 uur in de koelkast en garneer dan met de olijven. Serveer op kamertemperatuur.

Recept 1 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Toprecept dat er ook nog s goed uitziet en fris smaakt. Lekker bij gyrosvlees.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Gebruik een goede olijfolie en je hebt een heerlijke salade met dit recept. Wij hebben er van gesmuld.