RECEPT TOMATEN KOMKOMMERSALADE, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Deze salade kun je zo eten maar ook combineren met stokbroodjes met walnotenpesto.

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • TOMATEN KOMKOMMERSALADE vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 4 tomaten
  • 1 kleine komkommer
  • 1 uitje [weglaten uit vedisch recept]
  • 1 rode paprika
  • groene ontpitte olijven
  • stukje feta alleen in vegetarisch recept
  • met een dressing van
  • 1 eetlepel walnotenolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • wat oregano, tijm en peterselie en andere kruiden die je zelf lekker vind.

Bereiding

Was de tomaten en snijd ze door en verwijder het zaad. Snijd daarna in dobbelsteentjes.
Was de komkommer en snijd ook in dobbelsteentjes.
Was de paprika en snijd doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd dan ook in, juist dobbelsteentjes. De feta wordt ook in blokjes gesneden.
Het uitje snijd je heel fijn. Doe alles in een kom en meng het luchtig door elkaar. Leg de olijven er op. Maak de dressing van olie, azijn en kruiden en sprenkel die over de sla.

Serveer hier stokbrood bij.

Recept 13 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zeer lekker!
Zelf doe ik er wel nog een paar fijn gesneden gedroogde tomaten erdoor. Samen met brood ingesmeerd met knoflook-olie en een beetje zee-zout.
Dan lekker gegrild stukje vlees en klaar is de complete maaltijd (uiteraard is het dan niet meer vegatarisch :) )

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Mijn gasten misten een wat geprononceerde smaak. Ik heb aan het recept voor de dressing sowieso peper, zout en knoflook u.d.k. toegevoegd. Als kruiden is ook lekker persillade (in potjes alleen in Frankrijk verkrijgbaar).