RECEPT COURGETTE TOMATENTAART, VEGETARISCH, VEGANISTSICH EN VEDISCH
Een zalig taartje als tussengerecht of hoofdgerecht voor 2 personen met een frisse salade.
Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 4 personen
Ingredienten
- COURGETTE TOMATEN TAART
- 4 plakjes bladerdeeg / voor veganisten met plantenmargarine uit de natuurwinkel
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 2 ons zachte geitenkaas / sojakaas mozzarellasmaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- ½ theelepel gedroogde tijm
- vers gemalen peper
- olijfolie
Bereiding
deegroller
koekenpan
Ontdooi het bladerdeeg.
Was de courgette en wrijf hem droog. Snijd hem daarna in plakken die je in wat olie om en om een paar min bakt. Bestrooi ze met de helft van de kruiden, wat zout en peper. Laat afkoelen.
Snijd de tomaten in plakken.
Snijd de geitenkaas/ sojakaas in dunne plakken.
Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die in de bakvorm past. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Leg de courgette, plakken tomaat en geitenkaas dakpansgewijs op het bladerdeeg maar zo dat je een randje vrij laat.
Strooi de rest van de kruiden over het geheel en doe er wat peper uit de molen over. Sprenkel wat olie over het geheel en bak die zalige taartje in 30 min. op 200 graden gaar.