RECEPT BLADERDEEG TRAKTATIE, VEGETARISCH, VEGANISTSICH EN VEDISCH
Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 8 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- BLADERDEEG TRAKTATIE vegetarisch- veganistisch en vedisch
- 4 plakjes bladerdeeg
- 3 appelen
- 1 banaan
- sap van een halve citroen
- 10 gedroogde abrikozen
- 2 eieren of 1 dl sojaroom voor vedisch en veganistisch recept
- 50 zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels oersuiker
- mespuntje kardamom
- mespuntje vanillepoeder
Bereiding
olie en wat bloem
deegroller
schaal
Schil het fruit en snijd in kleine stukjes. Giet er het citroensap over om verkleuren te voorkomen.
Snijd de abrikozen in stukjes.
Voor de toplaag:
Breek de eieren in een schaal of doe de sojaroom er in en voeg daar het bakmeel, suiker, kardamom en vanillepoeder bij. Klop het geheel tot het mooi glad is.
Leg de plakjes bladerdeeg voor een deel over elkaar en rol ze uit tot een lap, die je in de ingevette springvorm legt. Zorg dat er een mooie opstaande rand van deeg in de springvorm is. Snijd de overhangende delen weg, die rol je weer uit en snijd daar dunne reepjes van.
Spreidt de appels, plakjes banaan en stukjes abrikoos over de bodem uit. Verdeel daarna met een lepel het ei of sojaroommengsel over de vruchten.
Maak het af door er voorzichtig de reepjes bladerdeeg over te draperen.
Bak deze traktatie af in 30 min op 200 graden in de oven.