RECEPT TOMAATPAPRIKA DIP

Zelfverzonnen recept, ben helemaal gek op kleine hapjes

Tapas+Mezze gerecht uit Nederland voor 6 personen

Ingredienten

  • 1 doosjes romatomaten (AH maat)
  • 1 rode paprika (of 2 rode punt paprikas)
  • Je favoriete olijfolie
  • eventueel wat lekker olijven

Bereiding

Bereid de tomaten volgens dit recept voor Zon gedroogde tomaten. Maar zorg dat ze niet helemaal droog zijn, maar nog 'nat'.

Rooster de paprika met een vork een een pitje van je fornuis. Zorg dat het vel goed zwart wordt en stop hem dan even in een zakje zodat het vel los stoomt. Af laten koelen en ontvellen/ontpitten.

Paprika en tomaat fijnsnijden en eventueel op smaak brengen met peper en zout. Samen doen en goed mengen met wat olijfolie.

Als je olijven gebruikt, die fijnsnijden en er bij doen. Meng de ingredienten naar smaak, dus als je meer van paprika houd die er meer bij doen.

Serveren met toastjes, stokbrood of bruscetta.

Variatie 1: Rooster wat knoflook en doe die bij dit mengsel.
Variatie 2: Een pikante versie met een geroosterd pepertje.

Recept 5 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie errug lekker ik heb alleen de paprika geroosterd in de grill.
Ook andere variaties zoals het toevoegen van een beetje pesto of aubergine was erg geslaagd, iedereen met wat fantasie kan hiermee aan de slag.