RECEPT KLEINE LOEMPIAS MET FETA

(vegetarische springrolls)

Tapas+Mezze gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 8 vellen filodeeg (diepvries)
  • 1 kleine aubergine ca 300 gr.
  • 2 eetl olie
  • zout en peper
  • 0,5 theel tijm
  • 100 gr feta
  • 5 ansjovisfilets
  • 2 theel Hot Pepper Sauce of sambal
  • 1 ei
  • olie om te frituren.

Bereiding

Ontdooi de vellen filodeeg. Snijd de aubergine in kleine dobbelsteentjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de blokjes 5 minuten. Bestrooi ze met weinig zout, ruim versgemalen peper en een beetje tijm. Laat ze op een vel keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Snijd de feta en de ansjovis in stukjes. Doe ze in een kom en roer de aubergineblokjes en de pepersaus erdoor.
Klop het ei los in een kommetje.
Vouw de vellen filodeeg uit, pak het bovenste en bestrijk de zijkanten met ei. Schep er aan de voorkant 1/8 deel van de vulling op. Vouw de zijkanten over de vulling en rol het loempiaatje op. Plak de eindnaad ook weer vast met ei. Maak de andere loempiaatjes op dezelfde manier. Leg ze op een bord en doe daar plasticfolie over.
Verhit de olie tot 180 C en bak de loempiaatjes met vier tegelijk in ca 5 minuten goedbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier, en serveer ze met hot chilisaus of sambal.

Recept 0 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik vind echt heeeeel lekker en ik ga het zekker nog veel keer maken en mijn hele familie vind het lekker dus dankje :)

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Hoi ik lus GEEN anjovis. Wat kan ik beste vervangen. Kip of andere soort vis?

Dan ga ik aan t slag.
groetjes

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Feta met munt en peterselie. Heerlijk en wel vegetarisch.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Hallo Wen, Het lijkt me een heerlijk recept alleen is het niet vegetarisch. Een vegetariër eet ook geen vis. Groetjes Joke