RECEPT OLIJVEN BRUSCETTA

Zelf verzonnen recept, altijd een hit bij verjaardagen

Tapas+Mezze gerecht uit Nederland voor 6 personen

Ingredienten

  • 1 ongebakken volkoren/multigraan stokbrood in dunnen plakjes
  • ca. 150-200 gram gemengde olijven (met vulling erbij, dus de knoflook, pepertjes, etc.)
  • 2 dikke plakken mozzarella in stukjes
  • je favoriete olijfolie

Bereiding

Broodplakjes op een ovenschaal leggen en besprenkelen met olie en peper en zout. In hete oven heel even roosteren. Tot krokant maar niet te krokant dus ;-)

Olijven fijnsneden, inclusief de vullingen. Brood bestrooien met dit mengsel.

Mozzarella fijnsnijden en op alle plakjes brood een klein beetje mozzarella.

Weer eventjes in de oven om de kaas te laten smelten.

Variatie 1: Je kunt ook wat geroosterde pijnboompitten door het olijven mengsel doen.

Variatie 2: Als de kaas gesmolten is er nog wat vers geraspte parmezaan overheen.

Recept 3 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ziet er erg leuk uit en past prima bij een lekker wijntje! Makkelijk te maken ook.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Erg lekker en nog makkelijk te maken ook!
Ziet er overigens ook erg leuk uit.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg easy to make. Ook lekker met tomaat. Liefst wel de pitjes en het vocht verwijderen!