RECEPT THAISE CURRYKIP

Gevogelte gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 eetl groene currypasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theel fijngesneden verse gember
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje basilicum (liefst thaise)
  • 3 eetl olie
  • 500 gr kipfilet
  • 1/4 blok santen (geperste kokos)
  • 3 dl water
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 1,5 eetl vissaus (nam pla)
  • scheutje gemberstroop
  • 1 eetl sesamolie

Bereiding

Hak tevoren de koriander en basilicum fijn. Zet een beetje koriander apart om te decoreren Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en braad de reepjes rondom aan. Voeg de ui en knoflook toe, en bak 3 minuten. Voeg de gember, de groene kruiden en de djeroek poeroetblaadjes toe. Snijd de santen in wat kleinere stukken en doe ze samen met het water in de pan. Blijf een tijdje roeren tot de santen is opgelost. Zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen. Doe dan de vissaus, de gemberstroop en de sesamolie erbij.
Lekker met rijst en komkommer. Bestrooi op het bord met de achtergehouden koriander.

Recept 2 keer bezocht en 39 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het hoort zo dun te zijn, ik dacht eerst ook dat het wat dikker moest zijn. We zijn vorig jaar in Thailand geweest en toen was de curry ook zo dun. Daar wordt het dan bijna als soep gegeten, de curry in een grote diep kom en de rijst er apart bij.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het ruikt heerlijk maar even een vraagje moet die zo dun zijn. Ik dacht dat het een beetje gebonden zou zijn.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Hij was zalig van smaak!