RECEPT TERRINE VAN COURGETTE

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang

Groente gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gram courgette
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels room
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte kervel
  • 1 knoflookteen, geperst

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.

Was de courgettes maar schil ze niet, rasp ze op de grove rasp van de
keukenmachine, doe het vruchtvlees over in een vergiet, strooi er zout over en laat 30 minuten staan. Druk zoveel mogelijk vocht uit de courgette.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin courgette en knoflook op laag vuur ca. 5 minuten.

Klop de eieren los met room, voeg de kruiden toe en vervolgens de courgette, breng op smaak met peper en zout. Doe over in een ingevette cakevorm, dek af met bakpapier en zet 45 minuten
in de voorverwarmde oven. Laat enigszins afkoelen en keer de terrine, snijd hem met een electrisch mes in plakken en serveer deze bijvoorbeeld bij gegrilde vis, geef er lauwwarme tomatenvinaigrette (zie recept) bij.

Recept 7 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!