RECEPT PAPRIKA EN COURGETTE IN TOMATENSAUS

Groente gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 grote groene paprika, in stukken van 2 cm
  • 1 grote courgette, in gehalveerde schijfjes
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 1 el azijn
  • 25 ml witte wijn
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl marjolein of oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1/2 tl suiker
  • zout en peper
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 1/2 - 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el gehakte verse peterselie (optioneel)

Bereiding

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Fruit 1 minuut en voeg de knoflook toe. Fruit even mee en doe de tomaten met sap, wijn en azijn erbij. Laat even sudderen en voeg de paprika, marjolein, basilicum, suiker en zout en peper toe. Laat met het deksel op de pan op laag vuur 10 minuten sudderen.
Voeg de courgette, kappertjes en pijnboompitten toe en laat nog 5-6 minuten sudderen tot de courgette zacht is. Bestrooi eventueel met de peterselie en serveer.

Recept 35 keer bezocht en 25 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie echt een heerlijk groentegerecht, en dat vind ik toch niet snel van groenten:)) We hadden er gegrillde tonijn bij, een prima combinatie.