RECEPT DOPERWTEN MET SPINAZIE EN SJALOTTEN

Groente gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 sjalotten, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 gram doperwten
  • 200 gram spinazie
  • 1 el verse dille of 1 tl gedroogde
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 75 ml water
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olie en boter in een zware pan en fruit hierin de sjalotten en knoflook, ca. 5 minuten.
Voeg de erwten en het water toe en laat afgedekt ca. 5 minuten stoven.
Ontdoe de spinazie van eventuele taaie steeltjes en voeg samen met de dille toe aan de erwten. Voeg zout en peper toe en laat nog 1 minuut sudderen tot de spinazie is geslonken.

Recept 10 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Echt eens wat anders deze combinatie. Ik was er zelf niet op gekomen en het smaakte uitstekend.