RECEPT SPERCIBONEN SALADE

Recept toegestuurd gekregen van Laura Burgers, dank je!

Slanke gerecht uit Nederland

Ingredienten

  • 350 gram spercieboontjes, schoon en in 2en
  • 1 rood uitje, heel fijn gesnippert
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 tomaatjes, in blokjes
  • 150 gram feta met kruiden, in blokjes
  • handje verse basilicum blaadjes, gescheurd
  • Dressing
  • 3 eetlepels balamico azijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • half theelepeltje honing
  • peper&zout
  • Lekker zwaar volkoren brood (kijk eens bij een natuurwinkel)

Bereiding

Het lekkerste is als je de spercieboontjes gaar stoomt, dan blijven ze
lekker knapperig. Dit duurt meestal zo'n 15 min, maar je moet gewoon even proeven.

Begin met de dressing, die is heel simpel: meng olijfolie, balsamico azijn en een beetje honing(werkt als emulgator) en peper&zout in een schaal.

Voeg de nog warme boontje toe(warme produkten nemen de dressing beter op), en voeg daarbij de ui, de knoflook, de tomaat, de feta en als
laatste de basilicim blaadjes.Dit was het al!

Heel erg lekker en voedzaam met een snee goed volkoren geroosterd
brood (en daar mag dan best een beetje goede roomboter op!)
Voor alle lijners: suc6, maar geniet ook! Probeer te leren, want dat is
waar lijnen om gaat: het ontdekken van een nieuw eetpatroon dat bij je
past!

Recept 7 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Deze ga ik proberen! Hij lijkt me supersnel te maken. Voor doordeweeks een Must! Ik kook voor 7 personen ELKE dag met altijd een salade naast het hoofdgerecht. Doordeweeks kook ik altijd alleen, in het weekend heb ik hulp van een van de andere gezinsleden, dus deze salade gaat op mijn doordeweekse lijst met lekkere salades!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie
Het geheel zou nog prettiger overkomen als de sperziebonen op de juiste manier zouden worden geschreven.
Ik ga het recept wel proberen.
Groet,
Lucia

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie dank je wel voor het recept het is echt lekker ik heb het met een pot spercibonen gemaakt. Voor vlug klaar is het geweldig helemaal met dit warme weer

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Dit is echt heerlijk, vooral als het goed afgekoeld is. Mijn gasten vonden het een enorm succes, en ik ook! Top!