RECEPT SPAGHETTI MET KIP EN SPINAZIE

Pasta gerecht uit Belgie voor 4 personen

Ingredienten

  • 400 gr kipfilet
  • Marinade:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • zout
  • cayennepeper
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr pijnboompitten
  • 600 gr verse spinazie
  • 1 ui
  • 3 eetlepels
  • olie
  • zout
  • peper
  • 1 ½ dl kippenbouillon (water + blokje)
  • geraspte pecorino of parmezaan of een andere geraspte kaas naar smaak
  • 400 gr spaghetti

Bereiding

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Laat deze 1 uur marineren in een mengsel van olijfolie, citroen, zout en cayennepeper. Laat de rozijnen wellen in lauw water en rooster de pijnboompitten. Was de spinazie en kook het10 minuten in aanhangend water met wat zout. Giet af in een zeef, hak fijn en houd het warm.
Fruit de gehakte ui in de warme olie, de stukjes kip bijvoegen, kruiden, aanlengen met bouillon en ongeveer 4 minuten laten koken, de uitgelekte rozijnen, de pijnappelpitten en de eveneens uitgelekte spinazie toevoegen.
Ondertussen de spaghetti koken en afgieten. Het kip/spinaziemengsel er met twee vorken doorhusselen. Serveren met geraspte kaas.

Naar een recept van Sandra’s kookplekje

Recept 14 keer bezocht en 42 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heeeeeel erg lekker !
ik dacht toen ik het las van oh dat gaat niks worden maar toen ik het had geproeft was ik verkocht.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekker soepje

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel erg lekker recept!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie vet lekker!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie zeer zeer lekker gerechtje
het proberen waard