RECEPT SPAGHETTI AGLIO E PEPERONCINO

Recept voor het simpelste pasta gerecht dat er is. Schijnbaar in Italie een favoriet studentengerecht omdat het zo goedkoop is om te maken.

Pasta gerecht uit Italie voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 250 gram dunne spaghetti
  • 1-2 gedroogde pepertjes, verkruimeld
  • 2 flinke tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 6 el van je beste olijfolie
  • eventueel wat geraspte parmezaan/pecorino
  • eventueel wat fijngesneden peterselie

Bereiding

Verwarm de olijfolie op matig vuur, niet te heet dus. Bak de knoflook goudbruin, doe 2-3 el van het pasta kookvocht aan de olie toe.

Kook de spaghetti al dente in ruim, gezouten, kokend water en doe in een vergiet, niet afspoelen! Dan bij de saus doen en goed mengen.

Eventueel bestrooien met peterselie en/of kaas.

Heerlijk!

Recept 3 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie lekker, simpel, goed

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Netjes! Dit receptje leerde ik kennen in 1982 bij onze eerste vakantie in de Abruzzo streek van de lokalen aldaar. Ik vertrek straks (binnen enkele uurtjes) voor de 22ste keer weer naar die zelfde streek waar we ook dit jaar weer de Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncini zullen smaken.

De gedroogde peperoncini, dienen even mee in de olie nadat de knoflook gebruind is, en vlak voordat de spaghetti (van het vuur) eronder wordt gemengd.

Smakelijk

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Bij de ingrediënten staan pepertjes, maar die vind ik niet terug in het recept, wanneer voeg je ze waar aan toe?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker!
Nog lekkerder is het om verse rode pepers te gebruiken.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie prima klassiek recept. Deze saus werd gebruikt voordat de tomaat intrede deed. Maar een regelrechte misser in dit recept is wel het goudbruin laten worden van de knoflook. Dat geeft een branderige smaak. Beter is de olie op laag vuur warm te laten worden met goudgele knoflook als resultaat. Royaal verse peterselie gebruiken. Een toevoeging zonder afbreuk te doen aan dit gercht is ansjovis(filet). Andere toevoegingen (gamba's) kunnen heel smakelijk zijn maar dan is het niet meer dit klassieke gerecht.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie nog lekkerder met wat gebakken gamba's gebakken in olie met knoflook en peterselie Complete maaltijd zo