RECEPT SATAY SAUS

Natuurlijk het recept voor de satay saus voor bij de Satay stokjes, toppertje.

Saus gerecht uit Maleisie , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 8 gedroogde pepertjes, eventueel zaadjes verwijderd, in water gelegd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 kopje sjalotten, fijngesneden
  • 4 kemiri nootjes
  • 0,5 dl olie
  • 1 kopje pindas, fijn gemalen in vijzel, niet te fijn!
  • 0,5 dl tamarinde sap
  • 1 el palmsuiker
  • zout naar smaak
  • dunne kokosmelk naar wens

Bereiding

In keukenmachine knoflook, chilies, sjalot en nootjes fijnmaken.

Dit mengsel in wat olie 5 minuten bakken, dan pinda's en tamarinde erbij en aan de kook brengen. Voeg wat kokosmelk to tot de gewenste dikte en breng weer aan de kook.

Serveer bij de satays.

Recept 5 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie De saus is al lekker. Iets milder gemaakt, geen 10 maar 2 pepers.

Gisteren gemaakt voor vandaag, vandaag gaan we de satays grillen, eens kijken of die ook lekker zijn.