RECEPT SAMBAL BRANDAL

Recept voor een pikante sambal, toegestuurd door Michele van Kesteren.

Saus gerecht uit Indonesie

Ingredienten

  • 12 lomboks
  • 8 kemirinootjes
  • puntje trassi
  • 1 kopje olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 blaadjes daun jeruk
  • zout naar smaak
  • beetje citroen/limoensap

Bereiding

Sambal Brandal wordt als volgt gemaakt: Pof 12 groene of rode lomboks. Stamp of maal de lomboks daarna fijn. Dit kun je doen met een oelekan of een foodprocessor. Doe hierbij 8 fijngestampte kemirie noten en een beetje trassi. Doe ongeveer 1 kopje olie in de koekenpan en fruit hierin 2 teentjes fijngemalen knoflook en 1 fijngehakte ui. Hierna het lombokmengsel aan de gefruite ui toevoegen. Daarna citroensap, 2 blaadje djeruk purut en wat zout toevoegen. Regelmatig blijven roeren op een laag vuur. Zodra de olie bijna is ingetrokken is de sambal klaar.

Recept 8 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!