RECEPT HOT HAN SAMBAL

Recept uit het boek Boekoe Kita. Lijkt me erg lekkere sambal, snel eens maken.

Saus gerecht uit Indonesie , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Hot Han Sambal
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 3 uien, grof gesneden
  • 3 tl gulai djawa
  • 5 teentjes knoflook, in plakjes
  • 250 gram lomboks, groen en rood, in grove ringen
  • 2 mdm janets pepers, fijngehakt (minder indien je het minder heet wil)
  • 50 gram verse gember, in plakjes
  • 50 gram trassie
  • 50 gram santen
  • 4 kemirienootjes, gepoft en fijngemaakt
  • 1 el asem
  • 1 stengel sereh, in grove stukken
  • 125 gr taotjo (bonensaus0
  • 250 gram sambal oelek
  • extra olie

Bereiding

Bak de uien in de olie met de gulai djawa zachtjes. Doe de knoflook erbij en laat bruin bakken. Voeg dan de pepers en gember toe en bak nog eens 10 minuutjes. Voeg dan trassie toe en bak even mee. Voeg de rest van de ingredienten toe. Breng aan de pruttel en zet het vuur dan heel laag en laat 3 uur stoven.

Af laten koelen en de stukken gember en sereh eruit halen.

Verdeel de sambal over gesteriliseerde potjes en bedek met wat olie.

Recept 3 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!