RECEPT ROZIJNEN NOTEN VRUCHTENBROOD, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Een zalig toetje maar ook als tussendoor niet te versmaden.

Vegetarische gerecht uit Marokko , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • ROZIJNEN- NOTEN- VRUCHTENBROOD vegetarisch- veganistisch en vedisch
  • 250 gram volkorenmeel
  • 250 gram volkorenbloem
  • 2 theelepels zout
  • ½ zakje gist
  • 50 gram witte rozijnen
  • 50 gram blauwe rozijnen
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram dadels
  • 50 gram vijgen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • mespuntje vanillepoeder, verkrijgbaar in de natuurwinkel
  • mespuntje kardamom
  • 2 bekers lauw water

Bereiding

schaal
bakplaat

Snijd de dadels, vijgen en abrikozen in kleine stukjes.
Breek de walnoten in kleine stukjes.
Maak dan van alle ingrediėnten een soepel deeg en laat een uur rijzen.
Kneed het daarna nog een keer door en maak een mooi brood die je op het ingevette bakplaat legt.
Laat een half uur in de oven narijzen en bak het brood dan in 40 min op 200 graden af.

Recept 2 keer bezocht en 24 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Goed en lekker recept.
Lekker stevig brood.
Ik heb er nog aan toegevoegd: 2% biol. broodverbeteraar + 30 ml notenolie. De hoeveelheid water heb ik hierop aangepast, dus 30 ml minder gedaan.
Verder voor het afbakken nog bestreken met een beetje melk voor een mooie korst.
Op advies van het broodbakboekje van het molenaarsgilde verwarm ik de oven altijd op zijn heetst voor en bak dan af op 220°. Na een kwartier heb ik er een alufolietje op gelegd tegen het te donker worden van de korst.