RECEPT GEPOFTE POMPOENPITTEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Ik heb de gepofte zaden bij Marokko geplaatst maar eigenlijk horen ze in de oude Egyptische keuken thuis. En aangezien Marokko qua keuken veel op die van Epypte lijkt heb ik ze hieronder geplaatst.
Vegetarische gerecht uit Marokko voor 10 personen
Ingredienten
- Ik gebruik regelmatig pitten of zaden in het eten, die je zo kunt gebruiken maar ook poffen. Een lekkernij is:
- GEPOFTE POMPOENPITTEN vegetarisch- veganistisch en vedisch
- 1 ons pompoenpitten
- 1 ons zonnepitten
- ˝ ons pijnboompitten
- 1 theelepel kruidenbouillon poeder
Bereiding
Mijn kinderen en kleinkinderen zijn er gek op. Hoe gek bewijst het volgende verhaal.
Jacqie, mijn jongste dochter zou samen met Geert op een zondag vloerbedekking in haar woonkamer leggen. Ze had voldoende meters aan materiaal opgegeven, maar de mensen van de winkel hadden een fout gemaakt waardoor er niet genoeg was afgeknipt en zo kwam ze 10 centimeter te kort. Huilend van boosheid belde ze me op en vertelde het verhaal. Een paar min. nadat we hadden opgehangen, heb ik haar terug gebeld of het misschien zou schelen als ik gepofte pitjes zou maken en die komen brengen. Dat zou heel veel schelen antwoordde ze lachend. Vanaf dat moment noemen wij de gepofte pitten 'zielige pitjes.'