RECEPT RAVIOLI MET BOSPADDESTOELEN EN TRUFFEL PORTSAUS
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- Pasta deeg
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- snufje zout
- Koud water
- 1/2 eiwit
- Garnituur
- 400gr. kastanje champignons
- 3 sjalotjes
- 15 gr. truffeltappenade
- 1 cl. marsala of port
- 1 cl. room
- Truffelsaus
- 1/2 liter paddestoelenbouillon of 1/2 liter gemaakt van een 1/2 porcini bouillonblokje van Star (pas op dit is gauw te zout)
- 1 dl room
- 15 gr. truffel tappenade
- 100 gr.cantharellen
Bereiding
vulling
Snij de paddenstoelen en sjalotjes heel fijn. Laat het licht fruiten in olijfolie, afblussen met port of marsala en de room, goed laten inkoken. Truffeltappenade toevoegen, op smaak brengen met p/z en laten afkoelen Het mengsel moet een vaste substantie worden, niet te veel vocht.
Schep het paddomengsel (1 gladgestreken dessertlepel) iets boven de diagonaallijn op het deeglapje. Strijk de deegrandjes in met geklopte eiwit en sla ze om en knijp de randjes goed dicht. Of gebruik een uitsteekvorm.
Kook de paddestoelenbouillon in tot de helft en voeg de room toe. In laten koken tot de gewenst dikte, voeg dan naar smaak truffeltappenade en peper toe. Let op dat de bouillon niet te zout wordt!!
Pocher de ravioli a la minute al dente in ruim water met zout, circa 5 minuten. Testen!!
PRESENTATIE
Bak vlak voor het opdienen, de cantharellen kort aan 1n olijfolie, met een snufje zout en peper. Verdeel de het evt. restje van het "paddomengsel" in een voorverwarmd diep bord en leg er 4 ravioli omheen, overgiet dit met de truffelsaus en leg er in het midden de cantharellen op.
erg lekker Eet smakelijk!