RECEPT POMPOENSTAMPOTJE MET GEITENKAAS

Een lekker herfstrecept. In deze tijd van het jaar is pompoen overal te krijgen. Er zijn veel leuke en verschillende manieren om het bereiden en dit is er een van. Serveer bij het gerecht nog een paar sneden donkerbruinbrood om het geheel af te maken. Het bevat 220 kcal per persoon. Het is geschreven door Anita Mulderij, voedingsdeskundige van de website Valtaf.nl.

Slanke gerecht uit Nederland voor 3 personen

Ingredienten

  • 1 pompoen ongeveer 800 gram
  • 2 stuks prei
  • 1 el olijfolie
  • tijm
  • zwarte peper en zout
  • rozemarijn
  • 5 kleine uien
  • 1 stronk broccoli ongeveer 400 gram
  • Stukje zachte geitenkaas (100 gram)

Bereiding

Snijd de pompoen en prei grof. Doe een scheut olijfolie in pan en warm het op, voeg de prei en de pompoen toe: daarna de tijm, zwarte peper, zout en rozemarijn. Voorzichtig beetje aanbakken. De uien pellen en heel erbij doen. Bak ze zachtjes mee.

Snij de broccoli in grove stukken en doe ze er ook bij. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes stoven ca half uurtje...langer kan ook, dan wordt het zachter. Doe de zachte geitenkaas er een paar minuten voordat je het serveert bij.

Tip: stoof tenen knoflook mee, of een hele zo in de schil, wordt heel zoetig van smaak.

Recept 2 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!